© Rootsville.eu

Sass Jordan (Can)
tiltle: Bitches Blues
music: Bluesrock - Rock
release: june 03, 2022
label: Stony Plain Records
distribution: Bertus
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Sass Jordan

© Rootsville 2022


Sass Jordan, een pionier op het gebied van krachtige en ruige rock heeft samengewerkt met andere grootheden als Aerosmith, de Rolling Stones, AC/DC en Van Halen, om er maar een paar te noemen. Geboren in Groot-Brittannië en opgegroeid in Montreal, lanceerde ze haar solocarrière met de single "Tell Somebody" van haar gelijknamige debuut in 1988 wat nationale bekendheid verwierf. Jordans debuutalbum Tell Somebody werd uitgebracht in 1988 bij Atlantic Records, met daarop de Canadese hit singles Tell SomebodyDouble TroubleStranger Than Paradise en So Hard. In het daaropvolgende jaar won ze de Juno Award in de categorie «Most Promising Female Vocalist of the Year». 

Deze 'Bitches Blues' volgt het in 2020 verschenen 'Rebel Moon Blues' op en telt 8 rockin' nummers en pent meteen furieus met 'Still Alive and Well'. Jordan speelde in de off-Broadway Janis Joplin-show, Love Janis, voerde The Vagina Monologists uit in Winnipeg en Toronto, toerde de wereld rond met A Bowie Celebration, speelde een gastrol op NBC's Sisters, woog mee als de enige vrouwelijke rechter op Canadian Idol for all zes seizoenen, beginnend in 2003, en gebrandmerkt haar eigen lijnen van wijn en sterke drank ofte Rebel Moon Whiskey en Kick Ass Sass Wine.

Jordan werd voor het eerst geïnspireerd om muziek na te streven, nadat ze het nummer The Night They Drove Old Dixie Down van The Band uit 1969 op de radio had gehoord. Ze noemd Rod Stewart, Judas Priest, Ozzy Osbourne, David Bowie en de Amerikaanse soulzanger Al Green als haar muzikale invloeden. Felle en doordringende gitaarlicks zijn Sass' kenmerk en krijgt zo de volledige steun gitaristen Chris Caddell en Jimmy Reid, drummer Cass Pereira, toetsenist Jesse O' Brien en Steve Marriner op bas en mondharmonica. Begin juni is ze onder meer te zien op 'Ribs & Blues' en in "De Bosuil' te Weert.

tracks:

  1. Still Alive and Well
  2. Chevrolet
  3. Even
  4. Still The World Goes Round
  5. You Gotta Move
  6. Sailin Shoes
  7. Ain’t No Big Deal On You
  8. Change Is Coming